Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 441 tot 445
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 maart 2013

Vraag naar goud zal in India hoe dan ook hoog blijven

We vonden drie bronnen die ons verzekerden dat de vraag naar goud in India hoog zal blijven ondanks de invoering van een IMPORTbelasting. Zowel ICICI Bank Ltd. (ICICIBC), Royal Bank of Scotland Plc als Quantum Asset Management Co. kwamen onafhankelijk van elkaar met een positief rapport over de Indische goudmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 maart 2013

Waar zit al het goud?

India en China IMPORTeren het grootste deel van de wereldwijde goudvoorraad, althans gebaseerd op de officiële cijfers. De Chinese goudproductie blijft ook in het land zelf. Er is een grote stijging van de vraag naar gouden munten en baren. En centrale banken wereldwijd zijn ook nog eens grote kopers van goud geworden. De som tussen de vraag naar goud en het aanbod klopt gewoon niet meer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Economie China: slechtste start sinds 2009

China ervaart zijn slechtste economische start van het jaar sinds 2009. Er komen steeds meer alarmerende signalen uit China. Voor de globale economie kan een vertraging van China een serieuze dobber betekenen. Europa en Amerika groeien al amper.

China heeft al 2 teleurstellende PMI's achter de rug. Er zijn steeds meer signalen over een oververhitting van de vastgoedmarkt, de economische groei voor dit jaar wordt geschat onder het gemiddelde, de IMPORT is sterk teruggevallen, inflatie stijgt,... en ga zo maar verder.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

'China is 's werelds grootste olie-IMPORTeur'

De Verenigde Staten waren sinds halverwege de jaren 70 de grootste olie-IMPORTeur, maar door de toenemende eigen olieproductie daalt de vraag naar geïmporteerde olie in 's werelds grootste economie.

In december zou de Amerikaanse olie-IMPORT zijn gedaald tot 5,98 miljoen vaten per dag. Dat is het laagste niveau sinds februari 1992. In China steeg de IMPORT in dezelfde periode tot 6,12 miljoen vaten per dag.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

China IMPORTeert meer olie dan de VS

China heeft in december meer olie geïmporteerd dan de VS. China IMPORTeerde 6,12 miljoen vaten per dag, in de VS was dat 5,98 miljoen. De VS exporteert sinds kort meer olie naar opkomende economieën, terwijl er door winning van schaliegas minder olie ingevoerd wordt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$