Nieuws / Artikelen met het woord

import

711 artikelen gevonden. Artikel 441 tot 445
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

'China is 's werelds grootste olie-IMPORTeur'

De Verenigde Staten waren sinds halverwege de jaren 70 de grootste olie-IMPORTeur, maar door de toenemende eigen olieproductie daalt de vraag naar geïmporteerde olie in 's werelds grootste economie.

In december zou de Amerikaanse olie-IMPORT zijn gedaald tot 5,98 miljoen vaten per dag. Dat is het laagste niveau sinds februari 1992. In China steeg de IMPORT in dezelfde periode tot 6,12 miljoen vaten per dag.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

China IMPORTeert meer olie dan de VS

China heeft in december meer olie geïmporteerd dan de VS. China IMPORTeerde 6,12 miljoen vaten per dag, in de VS was dat 5,98 miljoen. De VS exporteert sinds kort meer olie naar opkomende economieën, terwijl er door winning van schaliegas minder olie ingevoerd wordt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Japan gaat 9,7% meer betalen voor IMPORT tarwe

De valutaoorlog raakt de Japanse consument, want door de zwakkere munt worden IMPORTgoederen duurder. Vanaf april zal men voor de IMPORT van tarwe 9,7% meer gaan betalen dan nu het geval is. In januari liet Japan het grootste tekort op de handelsbalans ooit zien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

India ontmoedigt goudIMPORT dan toch niet

Er was de laatste dagen veel speculatie over een mogelijke verstrakking van het beleid in India om de IMPORT van goud te ontmoedigen. Dit zou een grote impact kunnen hebben op de goudmarkt aangezien India samen met China voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de aankopen van fysiek goud. Maar de regering in India houdt de boot voorlopig nog af.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

China ontdekt 149 ton goud in binnenlandse mijn

Hierbij een nieuw hoofdstuk in het verhaal van China en de zoektocht naar goud! Ditmaal is er geen belang genomen in een mijn in het buitenland, maar is er binnen de eigen grenzen een vondst gedaan. Een organisatie genaamd Inner Mongolia Pacific Mining heeft een maar liefst voor 149 ton aan goud gevonden in een mijn in Bayannur.

Inner Mongolia Pacific Mining is een bedrijf wat voor 96,5% in handen is van de China National Gold Group, welke op zijn beurt weer in handen is van de overheid van China. Het is de grootste vondst van goud in het binnenland van China in de geschiedenis. De vondst geeft China kansen om de goud reserves verder te vergroten zonder een hoge prijs te hoeven betalen om het goud te IMPORTeren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$