EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord inflatie.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord INFLATIE

Geplaatst op: dinsdag 9 juni 2020

Doet de ECB er nog eens 500 miljard euro bovenop?

Men verwacht dat de Europese Centrale Bank zijn opkoopprogramma zal gaan uitbreiden met nog eens 500 miljard euro. Er wordt gevreesd dat de economische krimp en de dalende INFLATIE erger zijn dan eerst werd voorspeld. In maart kondigde de ECB aan om voor 750 miljard euro aan obligaties op te kopen. Dat bedrag zou nu dus kunnen oplopen naar 1.500 miljard euro.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 8 juni 2020

‘Quantitative easing’ van ECB kent geen einde?

De Europese Centrale Bank gaat naar verwachting obligaties blijven opkopen tot 2022 gezien de INFLATIEdoelstelling niet meer haalbaar lijkt door de economische moeilijkheden. De afgelopen 5 jaar heeft de centrale bank eigenlijk niets anders gedaan dan de Europese economie ondersteunen. Hoe lang kan de ECB dit nog blijven doen? Analisten vermoeden dat er nog voldoende munitie is om dit jarenlang vol te houden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 31 mei 2020

De grote verwarring over de INFLATIEvooruitzichten

Deze week wil ik (Han de Jong, Crystal Clear Economics) wat dieper ingaan op de INFLATIEvooruitzichten voor de mondiale economie. Daarom blijft de bespreking van de recent gepubliceerde macrocijfers wat beperkt. Zoals ik al eerder heb geschreven, waar het nu om gaat op macrogebied is niet zozeer hoe diep de economie is weggezakt, maar hoe het herstel eruitziet. Er zijn nog maar weinig cijfers die daar een indicatie van geven.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 28 mei 2020

Het nieuwe decennium, 2020-30: Overstap naar nieuw monetair tijdperk

Steeds meer analisten komen tot dezelfde conclusie. Dat we van een deflatoir tijdperk met stagnatie naar een tijdperk van INFLATIE en hyperINFLATIE gaan. En op dit moment is die voorspelling in feite een fluitje van een cent.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 25 mei 2020

Hoe en wanneer deflatie hyperINFLATIE wordt’/”Most people are not going to know what hit them”

We zijn als columnist nog druk doende iedereen aan het verwittigen voor een (langdurige) periode van economische deflatie. Met alles wat dat voor onfraais (maar ook fraais) voor gevolgen heeft. We moeten tegelijkertijd zelf ook behappen wat, toch, voor financieel economische ramp er aan komt. Terwijl de maanden onder Coronabewind duidelijk reeds deflatoir zijn. Met een snelle toename van het aantal faillissementen en ontslagen. Sluitingen van handelszaken en bedrijven en hele sectoren die dringend om ‘redding’ vragen. Veel lagere consumentenuitgaven zeker ook.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs