EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord inflatie.
Artikel 16 tot 20 met de

betekenis van het woord INFLATIE

Geplaatst op: donderdag 27 februari 2020

Is goud nu de ultieme veilige haven?

De goudprijs is de laatste maanden in alle valuta sterk gestegen, zelfs in de dollar. Een zeer sterk teken. Deze prijsstijging vindt plaats terwijl schulddeflatie op de loer ligt. De opgepompte geldbubbel dreigt leeg te lopen. Dat verklaart volgens ons de stijging van de goudprijs. Toch wordt doorgaans gesteld dat goud juist een verzekering is tegen INFLATIE. Hoe zit dat nu? Wie heeft er gelijk? En wat kunnen we verder verwachten van goud?

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 13 februari 2020

Niet alleen coronavirus, ook koorts bij bankiers

Het is niet alleen het coronavirus. Er waart nog een ander spook rond. Het deflatiespook. Ondanks dat we officiële INFLATIEcijfers gepresenteerd krijgen van ongeveer 1,3 procent hebben we toch te maken met een daling van het algemene prijspeil. Dat is vaak het geval als grondstoffen zoals olie en koper bijvoorbeeld lager noteren in de grondstoffenmarkt. In december kwam het CPB met deze cijfers: Daling BBP: van 2,6 procent in 2018 naar 1,7 in 2019 en 1,3 procent in 2020.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 4 februari 2020

Dramatisch beeld Europese inkoopmanagers

Vrij dramatisch, alleen iets minder dramatisch dan voorheen. Dat is het beeld dat je krijgt als je moet afgaan op de Europese inkoopmanagers. Ik heb niet het idee dat de groei binnenkort omhoog gaat. Het consumentenvertrouwen in de eurozone stijgt een klein beetje, en ook de INFLATIE is nét boven de één procent uitgekomen. Voorlopig kan de ECB doorgaan met het vernietigen van de Europese economie. Waar ze al een paar jaar mee bezig zijn.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 4 februari 2020

INFLATIE nekt uw spaarrendement: dit kan u eraan doen

Nadat de INFLATIE in november wegzakte tot 0,39%, steeg de consumptieprijsindex in januari opnieuw tot 1,41%. Dat is een groot verschil met de wettelijke minimumrente van 0,11% die veel spaarrekeningen bieden. Wij gingen na of het mogelijk is om met traditionele spaarproducten toch aan koopkracht te winnen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 3 februari 2020

Gaat het echt zo goed met de Nederlandse economie?

Een week geleden gaf Klaas Knot in het tv-programma Buitenhof de Nederlandse economie een 9 als rapportcijfer. Volgens de president van De Nederlandsche Bank draait de economie goed. We hebben een begrotingsoverschot, een dalende staatsschuld, uitzonderlijk lage werkloosheid terwijl de INFLATIE nog altijd relatief laag blijft. Maar staat de economie er echt zo goed voor als Klaas Knot stelt?

Lees verder op Geotrendlines.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs