EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord inflatie.
Artikel 36 tot 40 met de

betekenis van het woord INFLATIE

Geplaatst op: zaterdag 28 september 2019

Wat moet je nog doen met je geld anno 2019?

Het mag wel duidelijk zijn dat, indien we na onze pensionering nog willen leven zoals vandaag, we zelf voor een stuk verantwoordelijk zijn voor ons inkomen van later. Dus of u reeds een enthousiast investeerder bent of eerder argwanend staat tegenover beleggen, u zult willens nillens méé moeten. Sparen voor later, zoals onze ouders en zij voor hen nog deden, is eigen broodroof. De INFLATIE, bij wijlen hoog of laag, knabbelt niet alleen aan het rendement. Maar het is anno 2019 nog veel erger gesteld voor spaarders. Je vangt géén of nauwelijks nog rente op spaargeld. Het hedendaagse motto van regeringen en centrale banken luidt: uitgeven dat geld (of je wordt nog financieel gestraft ook door de negatieve rente)…

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zaterdag 28 september 2019

Koersdoel voor Goud omhoog bij UBS

Het koersdoel voor goud is naar boven bijgesteld door de grootste vermogensbeheerder ter wereld. De goudprijs is in euro’s in 2019 met bijna 25% gestegen. Beleggers en spaarders kiezen voor goud nu negatieve rente dreigt en de INFLATIEverwachtingen oplopen.

[... ...]

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: maandag 23 september 2019

Hans Hogervorst: “Centrale banken zijn bezig met ongelooflijk experiment”

Oud-minister van Financiën Hans Hogervorst heeft zich afgelopen zondag in Buitenhof fel uitgesproken tegen het ruime monetaire beleid van de ECB. In plaats van meer geld uit te geven nu de rente zo laag staat zouden politici de centrale bank juist tot de orde moeten roepen. Het streven naar een INFLATIE van 2% is niet hetzelfde als prijsstabiliteit, zeker niet als daarvoor meer stimuleringsmaatregelen nodig zijn.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 19 september 2019

Fed schiet in eigen goal

De Fed verlaagt de rente, maar eigenlijk weet niemand waarom of wat daar het gevolg van is. Ik zou zeggen dat er geen aanleiding voor die verlaging is. Als je kijkt naar de verwachtingen die de Fed een paar maanden geleden had met betrekking tot groei, werkloosheid en INFLATIE - de zogeheten dot plot - en je vergelijkt die met de huidige verwachtingen, dan zie je geen enkel verschil.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 17 september 2019

Dan toch geen renteverlaging in Amerika?

We gaan er allemaal vanuit dat de Federal Reserve de rentes opnieuw gaat verlagen maar door de stijgende energieprijzen en beter dan verwachte economische gegevens, heerst er twijfel of de Federal Reserve wel effectief zijn rentebeleid gaat versoepelen. Dat heeft allemaal te maken met het INFLATIEcijfer, dat door de stijgende olieprijzen lichtjes mee stijgt uiteraard.

Wat gaat de Amerikaanse centrale bank doen tijdens hun volgende FOMC? Er wordt al maandenlang gespeculeerd dat ze het rentebeleid gaan versoepelen om de Amerikaanse economie te ondersteunen, voornamelijk wegens de effecten van de handelsoorlog. Maar de meest recente ontwikkelingen doen marktkenners twijfelen over een ‘rate cut’.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs