EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord inflatie.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord INFLATIE

Geplaatst op: dinsdag 12 mei 2020

Bewandelt de Bitcoin hetzelfde pad als de goudprijs in de jaren ’70 deed?

De Bitcoin wist tijdens de afgelopen week terug te keren naar de magische grens van $ 10.000. Uiteraard wist dit te zorgen voor het nodige enthousiasme onder de cryptobeleggers. Dit optimisme werd ondersteund door uitspraken die miljardair Paul Tudor Jones deed. Hij ziet de Bitcoin als de ultieme bescherming tegen INFLATIE en vergelijkt het met goud in de jaren ’70.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 6 mei 2020

Deflatie: hier en nu en in de toekomst

‘Deflatie (‘uitblazen’) is in de economie een aanhoudende daling van het algemene prijsniveau. Anders gezegd is deflatie een negatieve INFLATIE. Hoewel deflatie op de korte termijn een stijging van de koopkracht betekent, kan het op de middellange termijn zeer schadelijke gevolgen hebben, omdat het de winstgevendheid van bedrijven aantast: zowel huishoudens als bedrijven zullen consumptie en investeringen uitstellen’. We kunnen het zelf niet beter omschrijven dan Wikipedia.org. En precies naar deze bijzonder ernstige toestand vrezen we dat de wereldeconomie evolueert. Sterker nog: we bevinden ons reeds in deflatie sinds februari 2020. Blame it on Corona? Neeuh, het zat er gewoon aan te komen.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 6 mei 2020

Bitcoin aan $35000 in plaats van$9000? Dat heet dan hyperINFLATIE

We hebben het over Iran. Het land dat reeds jaren onder zeer strenge sancties zit vanwege de zelfverklaarde politieagent van de wereld. De plaatselijke economie is helemaal uit balans geraakt. Zelfs in Coronatijden blijven de VS Amerikaans doof voor de vraag om enige menselijkheid. Medicijnen, voedsel; er is hoge nood aan in Iran. Ook al omdat de olieprijs een historisch grote duik maakte, als belangrijkste inkomstenbron voor het land. Plus alle bijkomend leed en kosten vanwege het Coronavirus. Het is véél om dragen, als land.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 28 april 2020

Economie onder coronaspanning : Pensioenen en banen onder druk

[...]

Na 11 jaren inkomensstilstand van pensioneerden, terwijl lonen en uitkeringen wel met de INFLATIE mee bewogen, zou de alom gevreesde pensioenkorting geen verrassing meer zijn. Het zal een heftige reactie teweeg brengen. Ook al zou de korting maar enkele procenten zijn dan nog is inkomensachteruitgang in een recessie een klap in het gezicht. De berichtgeving rondom het pensioenoverleg blijft vaag en is weinig hoopgevend.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 8 april 2020

Deflatie en de komende hyperINFLATIE van de dollar

Deze Head Fake nu is de komende deflatie, voorafgaand aan de eerder beschreven hyperINFLATIE van de US Dollar. Grote paradigma verschuivingen worden voorafgegaan door een Head Fake. Door deze deflatie en de vermeende, kunstmatige, stabiliteit worden we op het verkeerde been gezet. Neem als voorbeeld de hyperINFLATIE in Argentinië. Gedurende het jaar 2001 viel de prijsINFLATIE onder de nul procent (deflatie) en gelijktijdig daalde de geldhoeveelheid in omloop. Goed te zien is dat begin 2002 de geldhoeveelheid in omloop niet meer daalde, maar als een raket door het dak schoot, zo ook de prijsINFLATIE.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs