Nieuws / Artikelen met het woord

monetair

2424 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 27 april 2017

Geopolitiek en MONETAIRe geschiedenis met William Engdahl

Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn de Verenigde Staten de grootste economische, politieke en militaire macht ter wereld, maar de laatste jaren is het voor veel meer mensen duidelijk geworden dat die Amerikaanse overheersing niet voor altijd zal duren. William Engdahl schreef hier verschillende boeken over, waaronder A Century of War. Vorig jaar was hij te gast in Utrecht, waar hij in minder dan een uur tijd de belangrijkste geopolitieke en MONETAIRe ontwikkelingen van de afgelopen honderd jaar bespreekt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 26 april 2017

Aandelen wereldwijd 50 biljoen waard

Het ruime MONETAIRe beleid van centrale banken begint haar vruchten af te werpen, want de totale waarde van alle aandelenmarkten wereldwijd is mede daardoor gestegen naar een nieuw record van $50 biljoen. Sinds de verkiezing van Donald Trump kregen de aandelenmarkten wereldwijd vleugels, omdat beleggers verwachten dat hij een beleid zal voeren dat goed is voor het bedrijfsleven. De uitslag van de Franse verkiezingen gaf het laatste zetje richting de $50 biljoen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 april 2017

IMF en Wereldbank dansen naar pijpen VS

De 189 lidstaten van het Internationaal MONETAIR Fonds (IMF) waarschuwen niet langer expliciet voor de schadelijke gevolgen van protectionisme, zo bleek afgelopen weekend na afloop van de voorjaarsvergadering van het IMF.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Verschuiving op obligatiemarkt kan slecht nieuws zijn voor de V.S.A.

Er zit een verschuiving op de obligatiemarkt aan te komen, meer bepaald voor staatsobligaties. Het is geen geheim dat de staatsobligaties van de Verenigde Staten van Amerika de afgelopen jaren aantrekkelijker zijn geworden door het strengere MONETAIRe beleid van de Federal Reserve en de sterkere dollar, maar volgens economen komt er een ‘shift’ aan in staatsobligaties richting Europa en Japan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

IMF telt nog veel zwakke banken in Europa

Europa telt nog altijd te veel zwakke banken, die te weinig winst maken. Dat stelt het Internationaal MONETAIR Fonds (IMF) in een woensdag gepubliceerd rapport over de internationale financiële sector.

Daarin onderstreept het fonds dat er afgelopen jaren veel vooruitgang is geboekt in de Europese bankensector.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$