Nieuws / Artikelen met het woord

monetair

2433 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 15 juni 2017

Amerikaanse overheid wil meer controle op goud, geld en bitcoin?

Het Amerikaanse Senaat behandelt een nieuw wetsvoorstel dat de overheid nog meer ruimte geeft om haar eigen bevolking af te luisteren en vermogen in beslag te nemen. Wordt het wetsvoorstel aangenomen, dan moeten Amerikanen die met meer dan $10.000 aan ‘MONETAIRe instrumenten’ op reis gaan dat aangeven bij de overheid. Dan hebben we het dus niet alleen over contant geld, maar ook over bitcoins en edelmetalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 10 juni 2017

Donderdag overleg ECB, koerswijziging in het verschiet?

Het gaat de Europese economie voor de wind, verschillende macro-economische data tonen aan dat het herstel blijft duren en dat het beleid van de Europese Centrale Bank zijn vruchten aan het afwerpen is. Donderdag komen de bestuursleden van de ECB bij elkaar om te bespreken hoe het MONETAIR beleid er in de nabije toekomst uit zal gaan zien.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 juni 2017

ECB houdt rente onveranderd

De ECB heeft besloten de rente op nul procent te houden, ondanks toenemende kritiek op de extreem lage rente en het opkoopprogramma van €60 miljard per maand. Mario Draghi zal vanmiddag om half drie een toelichting geven op het rentebesluit en het MONETAIRe beleid van de ECB. De ECB bezit op dit moment bijna €1,9 biljoen aan staatsobligaties en bedrijfsobligaties, schuldpapier dat de centrale bank gekocht heeft om de lange rente verder omlaag te krijgen. 

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Weidmann: ECB moet stimuleringsprogramma afbouwen

De Europese Centrale Bank moet nu maatregelen nemen om haar enorme MONETAIRe stimuleringsprogramma af te bouwen. Dat zeiden twee hoge Duitse functionarissen binnen de ECB afgelopen woensdag. Nu de economische groeicijfers in de Eurozone aansterken en de inflatie wat oploopt is het tijd geworden voor de centrale bank om wat gas terug te nemen, bijvoorbeeld door het omstreden opkoopprogramma versneld af te bouwen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 23 mei 2017

'Neem van mij aan: er komt een deal'

Gisteren is er opnieuw geen deal gesloten over de Griekse schuld. De eurogroep en het IMF liggen nog te ver uit elkaar. Maar volgens macro-econoom Kees de Kort kunnen we erop vertrouwen dat die deal er nog wel komt.

'Alle autoriteiten weten gewoon dat ze de financiƫle markt rustig moeten houden. Dat is de cruciale factor in ieder beleid.' De Kort denkt dat de financiƫle markten er nu van uitgaan dat er geen bijzondere problemen gaan ontstaan in Griekenland, en dat de MONETAIRe autoriteiten en toezichthouders er dus voor gaan zorgen dat het ook niet zo is. 'Er gaat iets heel creatiefs gebeuren; als er straks betaald moet worden, is er geld.'Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$