Nieuws / Artikelen met het woord

monetair

2464 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 oktober 2017

Ondanks Brexit-zorgen blijft de Britse economie groeien

De Bank of England (BoE), zeg maar de Britse centrale bank, kijkt vol vertrouwen de Brexit tegemoet.

BoE put moed uit de cijfers van het derde kwartaal van 2017, die van een (lichte) economische groei getuigen, en uit de (lichte) verhoging van de interest. Het is nu al de vijfde keer in tien jaar dat de BoE de interestvoeten verhoogt. Ongezien. Bovengemiddelde inflatie een hoge werkzaamheidsgraad zouden nochtans een strenger MONETAIR beleid rechtvaardigen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

Duitsland is voorstander voor verstrakking MONETAIR beleid, ECB voorlopig nog niet

Duitsland heeft zich uitgesproken over het huidige MONETAIRe beleid van de Europese Centrale Bank. Zij zien liefst een versnelling in het aanpassen van de soepele maatregelen en de rentevoeten, maar de Europese Centrale Bank heeft laten weten voorlopig geen gehoor te geven aan het verzoek van de Duitsers, de rentes blijven vastgepind op hun huidig niveau.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 11 oktober 2017

IMF verhoogt groeiprognose Nederland na krachtig herstel tweede kwartaal

Het Internationaal MONETAIR Fonds (IMF) heeft zijn economische raming voor Nederland fors verhoogd, na het onverwacht krachtige economisch herstel dat ons land in het tweede kwartaal liet zien.

Het IMF rekent in Nederland nu op een economische groei van 3,1 procent dit jaar en 2,6 procent volgend jaar. Bij de vorige prognose in het voorjaar ging het nog uit van plussen van respectievelijk 2,1 en 1,8 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

Schulden van gezinnen nu al 20% hoger dan in 2008; consumenten trokken geen lessen uit de crisis

De schulden van de huishoudens stijgen tegen een onrustwekkend tempo. Dat meldt het IMF in haar Global Financial Stability Report. In de Verenigde Staten overstijgt het niveau van de schulden dat van vóór de financiële crisis, terwijl ook in China gezinnen steeds meer schulden opstapelen. Volgens het Internationaal MONETAIR Fonds is dit alles het recept voor financieel onevenwicht en een nieuwe bankencrisis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

Directrice IMF ziet de SDR-coin wel zitten

Tijdens een conferentie gaf Christine Lagarde, directrice bij het Internationaal MONETAIR Fonds (IMF), aan dat ook zij Bitcoin en cryptocurrency’s wel ziet zitten. Get ready for de SDR.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$