EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
46
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
Bron: AmsterdamGold
25
kliks
Bron: BNR.nl
19
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord MONETAIR

Geplaatst op: maandag 10 december 2018

Portugal lost laatste deel IMF-lening af

Portugal heeft maandag de uitstaande leningen bij het Internationaal MONETAIR Fond (IMF) volledig afgelost.

Het land maakte de laatste tranche van 4,7 miljard euro over. Portugal leunde sinds 2011 op de financiƫle steun van Europa en het IMF. Die voorzagen Portugal voor in totaal 78 miljard euro aan noodkredieten.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 28 november 2018

Bedrijfsschulden nemen harder toe dan de bedrijfsinkomsten

Tegen de huidige rentetarieven is het voor veel bedrijven interessant om vreemd vermogen op te halen. Dit is zelfs vaak aantrekkelijker dan uitgifte van aandelen. Toch is de recordjacht naar schulden de afgelopen jaren behoorlijk doorgeslagen en dat kan in de nabije toekomst een groot probleem gaan worden.

De groei van de wereldeconomie staat onder druk. Dit heeft deels te maken met het gevoerde handelsbeleid van Donald Trump, maar ook deels met het veranderende MONETAIRe landschap. Zo is de Fed gestart met het optrekken van haar belangrijkste rentestanden en dat is overal in de wereld voelbaar. De stijgende Amerikaanse rentes leiden immers tot stijgende rentelasten bij veel bedrijven (die leningen hebben in dollars). Onder andere de meeste groeilanden gaan gebukt onder de stijgende rentes.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 21 november 2018

Is het plafond voor de dollar bereikt?

De dollar kent tot nu toe een uitstekend 2018. In het jaar 2017 werd de wereldmunt nog geconfronteerd met stevige verliezen, maar daar is dit jaar geen sprake van. Met name het strengere MONETAIRe beleid van de Amerikaanse centrale bank geeft de dollar vleugels. Blijft de dollar ook de komende tijd sterk, of is het plafond bereikt?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 16 november 2018

Staat er een nieuwe zeepbel op knappen?

Over het algemeen valt te zeggen dat de hele bevolking samen vaak even rijk is als de economie en de groei daarvan. Tenminste, dat was in de periode van 1951 tot 1997 het geval. Daarna is het compleet mis gegaan door de invloed van de centrale banken. Toekomstige groei werd kunstmatig naar voren gehaald en dat kan uiteraard nooit lang goed gaan. Knapt er binnenkort een nieuwe zeepbel uiteen?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Epsilon Theory, is te zien dat de totale waarde van de Amerikaanse huishoudens over het algemeen correleert met het Amerikaanse bruto binnenlands product. Toch is dat plaatje tijdens de afgelopen twintig jaar drastisch veranderd. Door het MONETAIRe beleid van de Amerikaanse centrale bank zijn er al drie welvaartsbubbels ontstaan. En de laatste zeepbel moet nog knappen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 16 november 2018

Ongebruikelijk: Federal Reserve gaat zichzelf onderzoeken

De Federal Reserve gaat in 2019 onderzoeken of het nodig is om zijn middelen en doelstellingen wat te herzien. Ook wil de Amerikaanse koepel van centrale banken via speciale bijeenkomsten met belanghebbenden uitvinden of het zijn MONETAIRe beleid wel op de juiste manier communiceert met de financiƫle markten.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs