Nieuws / Artikelen met het woord

monetair

2453 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 augustus 2017

Dollar wint aan kracht in aanloop naar bijeenkomst centrale bankiers

Op vrijdag 25 augustus komende verschillende centrale bankiers samen in Jackson Hole. Federal Reserve voorzitter Janet Yellen houdt dan een speech over de financiële toestand in de Verengde Staten van Amerika. Tijdens de speech worden ook de vooruitzichten voor het MONETAIRe beleid toegelicht, een belangrijk moment voor de financiële markten vermits haar woorden een impact zullen hebben op de U.S. dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017

Wordt de euro te sterk?

Nieuwe donderwolken pakken samen boven het hoofd van Mario Draghi, baas van de Europese Centrale Bank. Ondanks het gekke MONETAIRe beleid, waarbij massaal geld wordt gecreëerd, wordt de euro juist sterker. Wat nu?

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 15 augustus 2017

Duitse hooggerechtshof: Opkoopprogramma in strijd met mandaat ECB

Het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank is in strijd met het verbod op MONETAIRe financiering en valt buiten het mandaat van de centrale bank, zo oordeelt het Duitse hooggerechtshof. In het persbericht dat vandaag naar buiten werd gebracht staat dat het Europese stelsel van centrale banken met het opkopen van staatsobligaties in overtreding is van Artikel 123 van het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 13 augustus 2017

Federal Reserve verhoogt rente dit jaar wellicht niet meer

Verschillende centrale banken ter wereld zijn een scenario aan het bestuderen om hun MONETAIR beleid te normaliseren. Eén van de belangrijkste criteria om dit te doen, is het behalen van de vooropgestelde inflatiedoelstellingen. Maar sinds enkele maanden is de inflatie overal aan het terugvallen wat kan leiden tot het uitstellen van het normaliseren van het MONETAIR beleid.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 4 augustus 2017

IMF ziet positieve effecten van negatieve rente

De invoering van negatieve rente door centrale banken heeft in het algemeen een positief effect gehad op het aanjagen van de inflatie, het verder omlaag drukken van de rente en het verzwakken van valuta. Dat is de conclusie van een nieuw onderzoek naar de effecten van negatieve rente, dat in opdracht van het Internationaal MONETAIR Fonds (IMF) werd uitgevoerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$