Nieuws / Artikelen met het woord

monetair

2471 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 december 2017

IMF maant China tot hervormingen tegen schuldenprobleem

Het Internationaal MONETAIR Fonds (IMF) dringt opnieuw aan op financiƫle hervormingen in China. Daar hebben het bedrijfsleven en de bevolking de laatste jaren forse schulden opgebouwd. Die schulden maken de Aziatische grootmacht kwetsbaar en het is zowel voor China zelf als voor de hele wereldeconomie belangrijk dat daar wat aan wordt gedaan.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 4 december 2017

George Soros: Dollar zal geen wereldreservemunt blijven

Volgens George Soros is het slechts een kwestie van tijd voordat de dollar als wereldreservemunt plaats zal maken voor een nieuw MONETAIR systeem waarin andere valuta een grotere rol spelen en het ‘exorbitante privilege’ van de Verenigde Staten verdwijnen. In een interview met de Financial Times uit 2009 zegt Soros dat China meer zeggenschap moet krijgen in een nieuwe MONETAIRe wereldorde en dat de yuan in waarde zal moeten stijgen ten opzichte van de dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 november 2017

Het geheim achter de Russische goudkoopwoede

Volgens de cijfers van de World Gold Council (WGC) is Rusland nu de grootste opkoper van goud ter wereld. De Russische overheid zou dit doen als leverage tegenover de aanhoudende economische sancties en MONETAIRe gevolgen daarvan.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 14 november 2017

ECB wil spaargeld kunnen blokkeren bij bankrun

De ECB pleit voor een nieuw instrument waarmee MONETAIRe autoriteiten de banktegoeden kunnen bevriezen, zodat een bankrun gestopt kan worden voordat de bank in kwestie omvalt. Volgens ECB-bestuurslid Sabine Lautenslaeger is een dergelijke maatregel nodig om een bank die in de problemen zit meer tijd te geven om orde op zaken te stellen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 november 2017

Wordt de Japanse stimulus weldra afgebouwd?

Geruststellende berichten vanuit Japan, Bank of Japan-gouverneur Haruhiko Kuroda zei maandag veel vertrouwen te hebben in de Japanse economische groei. Volgens hem neemt het momentum toe en stijgt de kans dat het inflatiecijfer de doelstelling van twee procent zal halen. Dat vooruitzicht komt meer dan overeen met de marktverwachtingen en vermindert de nood aan een soepel MONETAIR beleid en zijn stimuleringsmaatregelen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$