EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
76
kliks
Bron: Geotrendlines.nl
44
kliks
32
kliks
Bron: Biflatie.nl
28
kliks
26
kliks
Bron: Investing.com
25
kliks
Bron: GoldRepublic
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 31 tot 35 met de

betekenis van het woord MONETAIR

Geplaatst op: donderdag 20 juni 2019

Tikkie terug, roet in het eten

Het CPB erkent de nodige risico's, maar ziet voor het gemak even de olifant in de kamer over het hoofd: het MONETAIRe beleid. Dat beleid staat volledig in dienst van het tevreden houden van de financiële markten - die immers van grote invloed kunnen zijn op de economie. 'Geen woord over MONETAIR beleid en heel weinig woorden over de financiële markten. Dat vind ik echt onbegrijpelijk, want dat is ongeveer het grootste risico dat een heleboel economieën bedreigt.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 20 juni 2019

Rente blijft dalen, hoe leg ik dat mijn kinderen uit?

Regelmatig wijs ik in mijn columns op het gevaar van de dalende rente. Centrale banken die de rente tot een instrument hebben gemaakt van kunstmatige stimulering van de mondiale economie. Over de hele aardkloot doen centrale banken hetzelfde. Wie heeft dat in onze MONETAIRe geschiedenis ooit zo voorzien? Wie had in het verleden kunnen bedenken dat er een tijd kwam dat de rente naar nul procent ging en zelfs daar onder? Kijk naar de negatieve rente op staatsleningen die bepalend zijn voor de bancaire rentetarieven. Wie had ooit kunnen denken dat geld lenen bij de bank bijna voor niks is.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 20 juni 2019

Kans op Amerikaanse renteverlaging in juli stijgt naar 100%

De Amerikaanse centrale bank besloot gisteren om de rentestand, conform de verwachtingen, onveranderd te laten. Wel liet Jerome Powell tijdens de aansluitende persconferentie duidelijk weten dat de Fed zal ingrijpen indien dat nodig is. En daarmee steeg de kans op een renteverlaging in juli naar 100%.

In een halfjaar tijd is er behoorlijk wat veranderd als het gaat om het MONETAIRe beleid. Zo voerde Fed-voorzitter Jerome Powell in december nog de negende renteverhoging door sinds 2015. Tevens liet hij in december nog weten dat de Amerikaanse centrale bank ook in 2019 de rente zou blijven optrekken. Dat kwam hem destijds op veel kritiek te staan, want Wall Street kende haar slechtste decembermaand in jaren tijd. Mede daardoor opende Donald Trump het MONETAIRe vuur op Powell.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 19 juni 2019

Draghi: “Wij streven geen wisselkoersbeleid na”

De ECB is bereid meer MONETAIRe stimulering toe te passen als de economische situatie verslechtert of de inflatie verder afwijkt van de doelstelling van de centrale bank. Dat zei ECB-president Mario Draghi deze week tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de centrale bank in het Portugese stadje Sintra. Hij zei dat er mogelijkheden zijn om de rente te verlagen en om het opkoopprogramma verder uit te breiden.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 17 juni 2019

Een Russische cryptomunt gedekt door goud?

De Russische natie blijft ondanks een tamelijk ambigue houding tegenover crypto en blockchain techniek, gerelateerd aan deze onderwerpen in de media komen. Of het nu geruchten betreft of half en half bevestigd nieuws. Zo ook weer over de eventuele creatie van een cryptomunt gedekt door goud. ‘Russia is continuing to explore the possibility of a gold-backed cryptocurrency for use as a cross-border settlement alternative with other countries.’ Het zou het land groot soelaas kunnen brengen met de Amerikaanse sancties die zijn opgelegd. En deze natie een hak kunnen zetten MONETAIR, doordat zo’n gouden crypto de dollar mogelijk kan bedreigen.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs