EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
31
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
27
kliks
21
kliks
Bron: Biflatie.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 31 tot 35 met de

betekenis van het woord MONETAIR

Geplaatst op: maandag 15 april 2019

IMF en Wereldbank brengen eigen cryptomunt uit

Dat klopt helemaal! Maar we moeten ook weer niet té enthousiast reageren hierop. De bedoeling van het Internationaal MONETAIR Fonds samen met de Wereldbank is…zelfstudie. Praktijkervaring opdoen. Ze willen de praktijk met eigen zien van cryptomunten, blockchain, smart contracts en zo meer. Dat is de reden van het lanceren van de Learning Coin. De ‘leermunt’. Toch is het een big deal op zich, zo’n sterke interesse voor de crypto en blockchain wereld.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 15 april 2019

Wereldwijde afkoeling: De economische winter

We lezen het nu ook in de dagelijkse media dat we voor een wereldwijde afkoeling staan van onze economie. Dat lijkt dan een mooie tegenhanger van de opwarming van ons klimaat. Kunnen twee extremen elkaar in evenwicht houden, zou je denken. Het valt op dat in de mainstreammedia langzaam aan meer berichten opduiken van een inzakkende groei maar dat in tegenstelling daarvan de financiële markten een opleving kennen vanaf de maand januari 2019. Vanaf augustus 2018 gingen de beurzen wereldwijd heel geleidelijk onderuit met een versterkende neergaande spiraal in de maand december. Bijna brak er toen paniek op uit op de financiële markten. En ja, wat gebeurt er dan in onze nieuwe economie punt 4 of zoiets in dit tijdperk van MONETAIRe verruiming? De centrale banken voelen zich door de financiële markten gedwongen om hun stimuleringsmiddelen weer uit de medicijnkast te halen. In plaats van de medicijnen, die over de houdbaarheidsdatum dreigen te geraken, te vernietigen worden ze weer gewoon in de markt gezet. Pure kwakzalverij!

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 12 april 2019

IMF-verhaal bestaat alleen bij gratie van lage rente

Een aantal keer per jaar komt het Internationaal MONETAIR Fonds bij elkaar en presenteert het rapporten. Eerder deze week hadden we het over de kansen en bedreigingen voor de wereldwijde economie, nu is het de beurt aan het Global Financial Stability Report, dus hoe de internationale financiële wereld ervoor staat.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 11 april 2019

Draghi blijft somber over de Eurozone

Mario Draghi is bezig aan zijn laatste maanden als president van de Europese centrale bank. We mogen wel zeggen dat Draghi tijdens zijn presidentschap bijzondere gebeurtenissen heeft meegemaakt. Zo zag de ECB zich voor het eerst in de geschiedenis genoodzaakt om een ruimhartig MONETAIR beleid te gaan voeren. Ondanks het opendraaien van de geldkraan, is Draghi somber gestemd over de economie.

Afgelopen december kwam er officieel een einde aan het ruimhartige opkoopbeleid van de Europese centrale bank. Vier jaar lang kocht de ECB staats- en bedrijfsobligaties van Europese bedrijven op, om op die manier de economie te stimuleren. De vraag heerst nog steeds in hoeverre de Europese economie daadwerkelijk heeft geprofiteerd van deze geldinjectie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 10 april 2019

IMF snoeit opnieuw in groeiprognose wereldeconomie

Het Internationale MONETAIRe Fonds heeft nogmaals de vooruitzichten voor de groei van de wereldeconomie verlaagd. Maar deze keer zou het met een korrel zout genomen kunnen worden want Christine Lagarde haalt twijfelachtige risicofactoren aan zoals de handelsoorlog tussen de USA en China en de verkrapping van het rentebeleid van de Federal Reserve.

Christine Lagarde, voorzitter van het Internationale MONETAIRe Fonds, zei dat hun verwachting voor de groei van de wereldeconomie voor dit jaar zal uitkomen 3,3 procent. Dat is een daling van 0,2 procent ten opzichte van hun vorige voorspelling die immers ook al naar beneden was bijgesteld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs