EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 41 tot 45 met de

betekenis van het woord MONETAIR

Geplaatst op: vrijdag 6 september 2019

MONETAIRe brandweermannen doven niet bestaande vuren uit

Over minder dan twee weken vergadert het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) over het MONETAIRe beleid in het euroland. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk kunnen we stellen dat de bank nieuwe verruimende maatregelen zal aankondigen. De reden: groeivertraging en te lage inflatie in de muntunie.

[...]

Lees verder op GoldRepublic
Geplaatst op: donderdag 5 september 2019

Deutsche Bank: “Negatieve rente ruïneert het financiële systeem”

Negatieve rente zal op de lange termijn het financiële systeem ruïneren, omdat het voor meer verdeeldheid zorgt in de samenleving. Daarvoor waarschuwt Christian Sewing, de topman van Deutsche Bank. Hij verwacht dat nieuwe MONETAIRe verruiming door de ECB weinig effect zal hebben, terwijl de negatieve bijwerkingen zullen toenemen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: dinsdag 27 augustus 2019

Mark Carney: “Maak een einde aan dominante positie van de dollar”

De dominante positie van de dollar in het wereldwijde MONETAIRe en financiële systeem is een wereldwijd probleem geworden. Dat zei Mark Carney afgelopen weekend tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van centraal bankiers in Jackson Hole. In een lange toespraak legt hij uit wat de tekortkomingen zijn van het huidige financiële systeem en waarom de afhankelijkheid van de dollar schadelijk is voor de economische stabiliteit.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: vrijdag 23 augustus 2019

Biljet van 100 dollar is nieuwe wereldster

Gedurende lange tijd was het biljet van één Amerikaanse dollar het meest populaire papiergeld van de hele wereld. Twee jaar geleden kwam daarin echter plots verandering. Toen nam het biljet van honderd Amerikaanse dollar die leidende positie over. Dat staat in een rapport van het Internationaal MONETAIR Fonds (IMF). Het fenomeen heeft volgens de experts verschillende oorzaken.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: vrijdag 23 augustus 2019

Zijn de centrale banken de redding voor de aandelenmarkten?

De centrale banken hebben tijdens de afgelopen jaren een gigantisch groot risico genomen. Niemand wist immers wat het werkelijke effect zou zijn van het lanceren van een grootschalig MONETAIR opkoopprogramma. De groei van de wereldeconomie wist, mede dankzij dit opkoopbeleid, weer aan te trekken. De vraag is alleen hoe het nu verder moet met de centrale banken. Verwachten beleggers niet te veel van de centrale bankiers?

Tijdens de afgelopen jaren spraken de centrale bankiers meermaals milde woorden uit om op die manier de beleggers gerust te stellen. Zo is een bekende uitspraak van Mario Draghi: “Whatever it takes”. Met deze uitspraak bedoelde Draghi te zeggen dat de ECB alles zou ondernemen om een Europese groeivertraging te voorkomen. Het gevolg is wel dat de centrale banken jaren later opgescheept zitten met gigantische balansposities. En die balanspositie zouden ze tijdens de komende jaren voorzichtig moeten gaan afbouwen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs