EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
36
kliks
Bron: Biflatie.nl
33
kliks
32
kliks
26
kliks
Bron: Biflatie.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 41 tot 45 met de

betekenis van het woord MONETAIR

Geplaatst op: vrijdag 26 april 2019

Chinese centrale bank zal het MONETAIRe beleid niet veranderen

De Chinese centrale bank zal het huidige MONETAIRe beleid niet veranderen. Dat meldde Liu Guoqiang, de vice gouverneur van de centrale bank. Financiële markten waren niet zeker of Beijing nog door zou gaan met het huidige beleid, omdat de Chinese economie sterke eerste kwartaal cijfers liet zien.

Volgens Liu zal de Chinese centrale bank zijn beleid niet aanpassen aan de huidige verandering. Daaraan voegde de vice gouverneur toe dat de centrale bank een juist beleid voert. Het is dus niet te laks, maar ook niet te strak.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 25 april 2019

Binnen 5 jaar betalen we onze lunch met cryptomunten

Dat is toch wat 56 procent van de respondenten op een Twitter poll verwacht. Dit online marktonderzoek werd niet door de eerste de beste gehouden. Het is het Internationaal MONETAIR Fonds dat wil weten hoe we allemaal onze lunch denken te betalen binnen 5 jaar. Hoewel polls via Twitter nu niet bepaald wetenschappelijk bewijs zijn, toont het toch twee zaken aan. (Buiten de gegeven antwoorden natuurlijk.) Het IMF is behoorlijk ‘moderner’ dan we haar gaven. Plus: wat een ‘eer’ eigenlijk voor Twitter dat het medium door zo’n hoge instantie gebruikt wordt. Tja, wanneer zelfs de president van de VS een verwoed twitteraar blijkt… We zien ons allemaal vroeg of laat nog gaan stemmen voor verkiezingen online, en waarom niet?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 24 april 2019

‘Economie leunt teveel op MONETAIR beleid’

Centrale banken hebben de neiging om te kiezen voor een ruim MONETAIR beleid. Dat zegt William White, voormalig hoofdeconoom van de BIS, in een interview met Finanz und Wirtschaft. Hij pleit daarom voor een nieuw MONETAIR systeem dat meer discipline oplegt aan centrale banken. Ook waarschuwt hij voor de negatieve gevolgen van meer fiscale stimulering.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: woensdag 24 april 2019

Voormalig hoofdeconoom BIS: zorgen over geloofwaardigheid van de dollar

Centrale banken hebben de laatste jaren gezorgd voor een enorme MONETAIRe expansie. De totale schuld in de wereld is hierdoor hard gestegen. Bijvoorbeeld de Amerikaanse overheidsschuld die 22 biljoen dollar bedraagt. Is de dollar daarom nog geloofwaardig?

William White stelt dat er langzaam aan zorgen beginnen te ontstaan over de geloofwaardigheid van de dollar. White is voormalig hoofdeconoom bij de Bank for International Settlements (BIS). Hij stelde:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 16 april 2019

Het Tijdperk van Onzekerheid

Age of Insecurity. A New Social Contract. Dat is de titel van een artikel dat verschijnt op de IMF website. Het Internationaal MONETAIR Fonds brengt zelfs een themanummer uit over sociale bescherming. Opvallend is hoe vaak zeker het laatste half jaar de internationale organisatie de sociale kaart trekt. Of laat belichten. Met artikels als ‘The Case for Universal Social Protection.’ ‘Seeking Balance.’ En nog in december 2018 met ‘Shifting Tides : Dramatic social changes mean the welfare state is more necessary than ever.’ Ook de OESO bracht net nog een stuk over de nood aan bescherming van de middenklasse. Het moet zijn dat e.e.a. ook dringend aandacht verdient zeker?

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs