Nieuws / Artikelen met het woord

oorlog

1106 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 19 januari 2018

Zweden: gezinnen worden voorbereid op OORLOG

De Zweedse overheid heeft een brochure samengesteld waarin duidelijk wordt gemaakt op welke manier op een OORLOGssituatie moet worden gereageerd. De folder zal worden verspreid onder de 4,7 miljoen Zweedse huishoudens.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 18 januari 2018

Zweden waarschuwt bevolking voor Russische invasie

De Zweedse overheid is van plan een nieuwe handleiding uit te brengen om de bevolking voor te bereiden op een mogelijke invasie van Rusland. Het nieuwe boekje getiteld ‘If War Comes’ zal verspreid worden onder alle 4,7 miljoen huishoudens in Zweden en is een geactualiseerde versie van het pamflet dat in 1943 voor het eerst werd uitgegeven en dat tot het einde van de Koude OORLOG in 1991 werd verspreid.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 januari 2018

VS bereiden zich stilletjes voor op de OORLOG die ze niet willen

De Amerikaanse krant New York Times publiceert maandag een opmerkelijke stand van zaken over de militaire voorbereidingen die worden getroffen voor een mogelijke aanval op Noord-Korea.

In een stuk dat de titel “Military Quietly Plans for a War It Doesn’t Want” (“Defensie bereidt zich stilletjes voor op de OORLOG die het niet wil”) meekrijgt, staat te lezen dat het vooral de woorden van president Trump zijn die de top van het militaire apparaat hebben overtuigd dat ze werk moeten maken van een plan B.

Bron: XanderNieuws
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

Amerikaanse generaal tegen mariniers in Noorwegen: Er komt OORLOG

Op de drempel van kerstmis heeft de Amerikaanse generaal Robert Neller, commandant van de mariniers, tegen zijn manschappen in Noorwegen gezegd dat ze zich moeten voorbereiden op een OORLOG.

‘Ik hoop dat ik het mis heb, maar er komt een OORLOG aan,’ zei Neller volgens Military.com. ‘Door jullie aanwezigheid zijn jullie hier al in gevecht, in een informatiestrijd, een politieke strijd.’

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 9 januari 2018

De bloedneus-strategie: VS bestuderen beperkte militaire aanval op Noord-Korea

De Verenigde Staten bekijken of een beperkte militaire aanval op Noord-Korea mogelijk is. Men wil daarbij vermijden om het Koreaanse schiereiland in een volledige OORLOG te storten.

Het plan is om een volgende nucleaire test van het regime in Pyongyang te beantwoorden met een beperkte vergeldingsactie tegen een Noord-Koreaans doelwit. Op die manier wil Washington de Noord-Koreaanse dictator duidelijk maken dat hij een zware prijs riskeert te betalen voor zijn roekeloos gedrag. Binnen de regering Trump worden nu de pro’s en contra’s van zo’n vergeldingsactie besproken. Ze kreeg de naam ‘bloedneus-strategie’. Men wil vooral in kaart brengen wat de gevolgen voor Zuid-Korea zouden zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$