EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord pensioen.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord PENSIOEN

Geplaatst op: donderdag 13 juni 2019

PENSIOENen verder onder druk door strengere rekenregels

PENSIOENfondsen moeten vanaf 2021 uitgaan van nog lagere rendementen bij het berekenen van hun toekomstige verplichtingen. De strengere rekenregels worden aanbevolen door een commissie onder leiding van oud-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.

Door de nieuwe berekeningen komen PENSIOENkortingen nog dichterbij en neemt de kans af dat de oudedagsvoorziening op korte termijn weer kan meestijgen met de consumentenprijzen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 6 juni 2019

Oppassen: steek u niet (teveel) in de schulden

Dat is de waarschuwing die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) afgeeft. De rente in Europa zal naar het zich laat uitzien voor langere tijd laag blijven. Als die al niet negatief wordt. Dit kan burgers (maar ook bedrijven) ertoe verleiden zich te diep in de schulden te steken. ‘Financiële risico’s wereldwijd krijgen de kans zich verder op te bouwen door laagblijvende rentes. In Nederland zijn vooral PENSIOENfondsen en verzekeraars kwetsbaar en neemt de blootstelling aan een plotse omslag op de huizenmarkt toe.’ Zo luidt het in het mei 2019 rapport Risicorapportage Financiële Markten 2019.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 3 juni 2019

Dekkingsgraad PENSIOENfondsen weer gedaald, korting wordt 'realistischer'

De gemiddelde dekkingsgraad van Nederlandse PENSIOENfondsen is in mei gedaald van 107 procent naar 104 procent, meldt onderzoeksbureau Aon maandag.

De beleidsdekkingsgraad, het uitgangspunt voor kortingen en indexatie van PENSIOENen, zakte van 108 procent naar 107 procent. Mogelijke kortingen aan het eind van dit jaar of in 2020 worden daardoor een "steeds realistischer scenario", stelt Aon.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 22 mei 2019

Nederland geeft eerste groene obligatie uit

Voor de Nederlandse Staat is het een primeur. De eerste groene staatslening moet 4 tot 6 miljard euro opleveren. Het geld zal gebruikt worden om duurzame, milieuvriendelijke projecten te bekostigen. Zeker ook met het oog op klimaatveranderingen. Denk aan windmolenparken op zee en het verhogen van dijken. Energiezuinig bouwen. Vanaf vandaag, 21 mei 2019, kan erop ingetekend worden. Het zullen vooral PENSIOENfondsen zijn die ze willen kopen, wordt verwacht. Die zijn al langere tijd vragende partij om de PENSIOENmiljarden te beleggen in meer groen.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 14 mei 2019

Gaat U wel rondkomen met uw PENSIOEN?

Gemiddeld komen Nederlandse mannen uit op een fors hoger (te verwachten) PENSIOENuitkering dan vrouwen. Wel een derde meer: 13.700 tegenover 9.200 bruto per jaar. Dit is het PENSIOEN dat we opbouwen via ons werk, de zogenaamde tweede pijler. Deze komt bovenop de eerste pijler, het AOW. Aldus de berekening vanwege het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Maar onderzoeksinstituut Netspar stelt dat we onrealistische verwachtingen hebben over de omvang van ons PENSIOEN. Kans is groot dat het lager gaat uitvallen dan we denken…!

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs