EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord pensioen.
Artikel 31 tot 35
Geplaatst op: woensdag 15 maart 2017

Centrale banken kopen bijna alle obligaties!

Misschien vraagt u zich af waarom PENSIOENfondsen en beleggingsfondsen nog steeds staatsobligaties kopen tegen een rente van bijna nul procent. Dan hebben we goed nieuws, dat doen ze al bijna niet meer. Door de opkoopprogramma’s van centrale banken blijft er zo weinig schuldpapier over dat de private markt nauwelijks ruimte heeft om deze op te kopen.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: maandag 13 maart 2017

Column: Uw PENSIOEN in goud?

Afgelopen week keek ik vol verbazing naar een documentaire van Zwarte Zwanen over onze PENSIOENfondsen. In die aflevering liet Cees Grimbergen zien hoe de PENSIOENfondsen te werk gaan en hoe zij in sommige gevallen met hun 'klanten' omgaan.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: zondag 12 maart 2017

Laten de Russen zich een vierde keer vangen?

Rusland heeft slechte ervaringen met PENSIOENfondsen. Na de val van het ijzeren gordijn gingen alle spaartegoeden van de Russen verloren en werd de eerste pijler nagenoeg volledig geliquideerd. Eind jaren 90 moest de Russische overheid nog eens de nieuwbakken private PENSIOENfondsen nationaliseren om de vrije val van de roebel en de stagnering van de economie te stutten. In 2016 deed de regering Medvedev die truc nog eens voor een derde keer over. Toen werd 8 miljard dollar aan PENSIOENrechten gebruikt om de putten van het overheidstekort te vullen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 7 maart 2017

Video: Zwarte zwanen over ons PENSIOEN

Wat doen PENSIOENfondsen eigenlijk met al dat geld dat ze beheren? En hoe kan het dat sommigen mensen op hun oude dag zo weinig terugzien van alle premies die ze al die jaren verplicht moesten afdragen aan hun PENSIOENfonds? Journalist Cees Grimbergen onderzoekt de Nederlandse PENSIOENindustrie en dat levert een opmerkelijke reportage op.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 6 maart 2017

Tot spijt van wie het benijdt: Rusland blijft Westerse investeerders begeesteren

De ontwaarding van de roebel heeft de modale Rus diep in de portemonnee getroffen. Heel wat private PENSIOENfondsen werden de afgelopen 2 jaren noodgedwongen genationaliseerd, elk jaar vallen 1 miljoen extra Russen onder de armoedegrens.

De koers van de roebel heeft dan weer het gevolg dat heel wat buitenlandse investeerders, ondanks de sancties, steeds makkelijker de weg naar Rusland vinden.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs