EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord pensioen.
Artikel 16 tot 20 met de

betekenis van het woord PENSIOEN

Geplaatst op: maandag 4 maart 2019

Nederlanders en geld: “de helft snapt er helemaal niets van”

Dat zegt Drs ing. Erica Verdegaal en zij is econoom en publicist bij o.m. Het Financiële Dagblad. De Nederlandse heeft tal van boeken op haar naam staan (zie hieronder). Over beleggen en rijk worden, sparen voor je PENSIOEN. Over persoonlijke geldzaken en goed geldbeheer. Het is vooral dit laatste dat vandaag aan de orde is. Aanleiding is een Amerikaanse studie gepubliceerd door de American Psychological Association. Aardige, warme mensen houden altijd minder over dan hun tegenpolen. Zij met een minder aangenaam karakter. Waar hoor ù bij?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 1 maart 2019

Wie zijn de cryptomiljonairs en miljardairs?

Op 27 februari 2019 beslist de SEC (Amerikaanse beurscommissie) opnieuw over de goed- of afkeuring van een crypto ETF (crypto tracker beursfonds). Wie zijn de rijkste cryptobezitters ter wereld? Wordt straks ook uw PENSIOEN belegd in cryptomunten of blockchain bedrijven? U leest het allemaal en meer in dit nieuwste CBB…

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 28 februari 2019

Is de euro de oorzaak van het Nederlandse PENSIOENdebacle?

De grote vraag die ik in deze column opwerp is wanneer onze gepensioneerden in opstand komen. Het is bedroevend om te vernemen dat in onze moderne verzorgingsstaat de oudere gepensioneerden niet meer rondkomen met hun kleine PENSIOENtje. Vooral de senioren met een leeftijd van ruim boven de 70 hebben vaak een lager PENSIOEN dan de ‘jong-gepensioneerden.’ Dat komt doordat na de 2e Wereldoorlog met de wederopbouw een nieuw tijdperk van economische groei aanbrak waarin werknemers in staat waren een bijdrage te storten in de PENSIOENfondsen die flink meeliftten op de nieuwe welvaart van na de oorlog. Vanaf de jaren zestig tot aan het einde van 20ste eeuw konden veel werknemers profijt halen uit langdurige arbeidscontracten. Niet alle werknemers natuurlijk. Bij de overstap naar een andere werkgever was er soms sprake van PENSIOENbreuk als de inleg niet meegenomen kon worden naar een ander PENSIOENfonds. Kleine PENSIOENtjes werden vaak afgekocht. Eind vorige eeuw is dat beter geregeld en kan in principe alle opgebouwde PENSIOEN overgedragen worden. De PENSIOENkaders zijn aanzienlijk verbeterd, maar wat blijkt nu anno 2019? De afbraak van het opgebouwde PENSIOEN raakt in een stroomversnelling.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 21 februari 2019

Werken tot we erbij neervallen. Er zit weinig anders op

De Nederlandse bank ING publiceert de resultaten van een globaal onderzoek naar PENSIOEN en spaargeld. Daarvoor werden wereldwijd 15.000 mensen ondervraagd, maar hoofdzakelijk in Europa en de VS. De conclusie leest somber: we verwachten veelal te moeten werken tot we erbij neervallen.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: vrijdag 15 februari 2019

J.P.Morgan: eerste bank ter wereld met een eigen cryptomunt!

Plaats maken crypto’s want hier komt JPMorgan Chase and Co met de JPM Coin! Na enkele Amerikaanse PENSIOENfondsen, een verzekeraar, een universteitsfonds et al. opnieuw een institutioneel die openlijk voor crypto gaat. (Er doen geruchten rond dat deze reeds op de OTC, niet officiële markt, bitcoin zouden kopen; veel waarde hechten we daar niet aan.) Maar dit is een Bank, en dan nog wel één met een hoofdletter. Zes trillion dollars onder beheer en een van de grootste banken van de VS. Hoe komt het denkt u dat deze roots heeft terug tot in 1799? Omdat ze een superspeurneus voor geld verdienen heeft…

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs