Nieuws / Artikelen met het woord

sancties

717 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 september 2017

Venezuela wilt afstand doen van dollar

Oog om oog, tand om tand… zo zal de overheid van Venezuela gedacht hebben omtrent de nieuwe Amerikaanse SANCTIES. Voor de olie die ze verkopen, willen ze voortaan euro’s in ruil krijgen in plaats van Amerikaanse dollars. Oliehandelaren krijgen dit opgedragen van bovenaf, de grootste olieproducent van Venezuela spoort aan om actie te ondernemen tegen de Verenigde Staten van Amerika.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 15 september 2017

Pyongyang vuurt opnieuw een raket richting Japan

Voor de tweede keer in drie weken tijd heeft Noord-Korea een raket afgevuurd die over Japan is gevlogen. Eerder deze maand al had Pyongyang zowel Japan als de VS bedreigd omdat beide landen een VN-resolutie steunden die het land nieuwe SANCTIES moest opleggen. Die SANCTIES waren een gevolg van een nieuwe atoomtest begin deze maand.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 14 september 2017

EU verlengt SANCTIES tegen Rusland tot maart 2018

De Europese Raad heeft vandaag besloten de SANCTIES tegen Rusland met zes maanden te verlengen tot maart 2018. De SANCTIES hebben betrekking op het bevriezen van banktegoeden en een reisverbod voor bepaalde personen in Rusland. In totaal worden 149 personen en 38 organisaties en bedrijven direct getroffen door de SANCTIES.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 14 september 2017

John Pilger: Niet Noord-Korea, maar de VS is grootste bedreiging

Volgens onderzoeksjournalist en documentairemaker John Pilger is niet Noord-Korea, maar de Verenigde Staten op dit moment de grootste bedreiging voor een wereldvrede en de grootste risicofactor voor een nucleaire oorlog. Ook verwacht hij niet dat SANCTIES tegen Noord-Korea enig effect zullen hebben.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 14 september 2017

Ook Venezuela wil olie in euro afrekenen

In reactie op de Amerikaanse SANCTIES heeft Venezuela besloten om olie voortaan niet meer in dollars, maar in euro’s af te rekenen. De grootste olieproducent van Venezuela heeft handelaren opgeroepen nieuwe bankrekeningen in euro’s te openen en hun volledige cash positie om te zetten naar de Europese munt. Met deze maatregel probeert Venezuela de SANCTIES te omzeilen die de toegang tot het Amerikaanse banksysteem blokkeren en die het voor oliebedrijven in Venezuela nog lastiger maken om zaken te doen met de Verenigde Staten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$