Nieuws / Artikelen met het woord

sancties

730 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 12 januari 2018

"Poetin wil eigen digitale munt om internationale SANCTIES te omzeilen"

De Russische president Vladimir Poetin zou van plan zijn om een eigen cryptomunt te lanceren. Met de “cryptoroebel” wil hij de internationale SANCTIES tegen zijn land omzeilen. Dat schrijft de Financial Times.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 december 2017

Europese Unie verlengt SANCTIES tegen Rusland met zes maanden

De Europese Unie (EU) verlengt de economische SANCTIES tegen Rusland met zes maanden. De regeringsleiders zijn daar eensgezind over.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 27 december 2017

Rusland wil kapitaal uit buitenland terughalen

De Russische president Poetin wil vermogende landgenoten aanmoedigen op een gedeelte van hun kapitaal terug te halen uit het buitenland, zo schrijft Bloomberg. Naar schatting heeft de Russische elite meer dan $1 biljoen aan bezittingen in andere landen, vermogen dat volgens president Poetin steeds kwetsbaarder wordt voor nieuwe Amerikaanse SANCTIES.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 27 december 2017

Dollar als financieel wapen?

De dollar is nog steeds de belangrijkste wereldhandelsmunt en dat geeft de Verenigde Staten veel macht. En die macht wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt als een wapen om andere landen onder druk te zetten. Met economische SANCTIES tegen landen als Iran, Rusland, Noord-Korea en Venezuela begint het besef door te dringen dat een grote afhankelijkheid van het dollarsysteem ook bepaalde risico’s met zich meebrengt.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 16 december 2017

Britten kopen aardgas uit Rusland

Britse huishoudens worden deze winter verwarmd met aardgas uit Rusland, omdat de belangrijkste pijpleiding tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland vanwege onderhoudswerkzaamheden enige tijd buiten gebruik is. Een opvallende ontwikkeling, omdat het aardgas uit Rusland afkomstig is van een project dat onder de nieuwe Amerikaanse SANCTIES valt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$