Nieuws / Artikelen met het woord

sancties

723 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 november 2017

Het geheim achter de Russische goudkoopwoede

Volgens de cijfers van de World Gold Council (WGC) is Rusland nu de grootste opkoper van goud ter wereld. De Russische overheid zou dit doen als leverage tegenover de aanhoudende economische SANCTIES en monetaire gevolgen daarvan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 november 2017

Europees ondernemersvertrouwen in de Russische economie groeit weer: wanneer heft de EU de SANCTIES op?

De Assocation of European Businesses (AEB) is een middelgrote lobbygroep van 550 grote ondernemingen in KMO’s in Europa en Rusland. AEB weegt zwaar op het debat over de economische SANCTIES tegen Rusland en wil die liever zo snel mogelijk zien verdwijnen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 november 2017

SANCTIES tegen Rusland ruïneren Europese Ontwikkelingsbank

De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (European Bank for Reconstruction and Development, EBRD) werd in 1990 opgericht door 40 landen (grosso modo de OESO-landen en alle landen van de huidige EU), met als die doel de transitie te faciliteren van de landen van de ex-Sovjetunie van communisme naar een markteconomie.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

Video: Wat drijft Poetin?

Sinds 2014 zijn de verhoudingen tussen Rusland en het Westen op scherp gezet door een opeenvolging van gebeurtenissen. Na de staatsgreep in Oekraïne besloot de Krim zich via een referendum aan te sluiten bij Rusland, waarna Europa en de Verenigde Staten SANCTIES oplegden die tot op de dag van vandaag van kracht zijn. Door deze gebeurtenis overheerst de angst in sommige delen van Europa dat Poetin meer gebied wil veroveren, maar zijn die zorgen wel terecht?

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 oktober 2017

China beveelt sluiting alle Noord-Koreaanse bedrijven

De Chinese overheid heeft alle Noord-Koreaanse bedrijven bevolen hun activiteiten in het land te beëindigen. Dat meldt het Franse persagentschap AFP. China komt daarmee haar verplichtingen na. Die maken deel uit van een reeks economische SANCTIES die twee weken geleden in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties werden goedgekeurd.Het Chinese Ministerie van Handel had toen gezegd dat Noord-Koreaanse bedrijven en joint-ventures 4 maanden de tijd kregen om hun zaken op te doeken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$