Nieuws / Artikelen met het woord

schulden

3570 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 25 juli 2017

Ierland ont-googelt zijn economie en is plots een derde… kleiner

De economie van Ierland is in werkelijkheid één derde kleiner dan algemeen wordt beweerd. Het overschot op de Ierse handelsbalans is in wezen een tekort.

Bovendien is de Ierse SCHULDENlast minstens één kwart zwaarder dan aan de bevolking is gemeld.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 18 juli 2017

Jonge Amerikanen kunnen geen huis kopen door hoge studieschuld

Uit een nieuw onderzoek van de Federal Reserve blijkt steeds meer jonge Amerikanen geen huis kunnen kopen vanwege een te hoge studieschuld. Sinds 2009 zijn de totale studieSCHULDEN in de Verenigde Staten verdubbeld tot meer dan $1,4 biljoen, wat betekent dat steeds meer jonge Amerikanen al diep in de SCHULDEN zitten voordat ze in de fase van hun leven komen waarin ze een huis willen kopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Hoe bereken je hoe rijk (of arm) je bent?

Je leest wel eens dat Bill Gates $85 miljard waard is of dat Snapchat CEO Evan Spiegel $1 miljard minder waard is geworden. Misschien vraag je jezelf dan af hoe rijk (of arm) je zelf bent? Gelukkig moet je geen miljonair zijn om daar achter te komen. Iedereen kan te weten komen hoeveel hij/zij waard is dankzij jouw netto vermogen.

Het netto vermogen berekenen is niet zo moeilijk: je telt op wat je bezit en je trekt daar jouw SCHULDEN af. Wanneer je jouw netto vermogen regelmatig berekent, weet je dus ook of je rijker of armer wordt.

Wie rijk wil worden, moet zijn netto vermogen kennen én moet zijn netto vermogen zien te verhogen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juli 2017

SCHULDENberg China bedreigt de rest van de wereld

De Chinese economie is nog altijd volop aan het groeien, maar helaas ook de SCHULDENberg. Het één is natuurlijk het gevolg van het ander maar het wordt hoe lang hoe gevaarlijker volgens ex-IMF econoom Kenneth Rogoff. Bij de volgende crisis kan de Chinese SCHULDENberg dé trigger zijn om de hele wereldeconomie te doen wankelen en mogelijks te doen vallen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 juli 2017

3 grafieken die aantonen dat we aan de vooravond van een vernietigende oliecrisis staan

“We staan aan de vooravond van een langdurige en vernietigende oliecrisis, die al in 2018 haar opwachting kan maken en dat zeker zal doen voor 2020”. Dat schrijft Chris Martenson op het Peak Prosperity blog.

“Deze oliecrisis zal een vernietigende impact hebben op ons al met SCHULDEN beladen globaal financieel systeem.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$