EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord schulden.
Artikel 26 tot 30 met de

betekenis van het woord SCHULDEN

Geplaatst op: woensdag 9 januari 2019

Kredietbureau stelt hoogste rating VS opnieuw ter discussie

Kredietbeoordelaar Fitch stelt opnieuw de AAA-rating, het hoogste oordeel, van de Verenigde Staten ter discussie. Als de zogeheten shutdown te lang duurt, kan dat ook voor problemen zorgen met het SCHULDENplafond.

Volgens James McCormack, directeur landenratings bij Fitch, zal de kredietbeoordelaar de rating heroverwegen als de shutdown nog minstens twee maanden duurt en het SCHULDENplafond een paar maanden later geraakt dreigt te worden. Vooral het eventueel dit risico is een probleem, zegt McCormack.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 8 januari 2019

Waarom geen enkel land uit de euro zal stappen

Investeerders maken zich zorgen over het opbreken van de eurozone. Maar die vrees is ongegrond, want de euro kan niet opgebroken worden, omdat de landen van de eurozone te grote SCHULDEN in euro hebben, iets wat investeerders zullen realiseren.

[...]

Lees verder op express.live
Geplaatst op: zaterdag 22 december 2018

Janet Yellen vreest voor een nieuwe financiële crisis

Voormalig Fed-voorzitter Janet Yellen heeft vorige week in Washington laten doorschemeren dat ze vreest voor een nieuwe financiële crisis. Deze vrees komt voort uit de sterk stijgende bedrijfsSCHULDEN. De regels voor het verstrekken van krediet aan bedrijven zijn de afgelopen tijd versoepeld en dat kan in de toekomst dramatische gevolgen gaan hebben.

Yellen liet weten dat zij vaak de vraag krijgt wat de Amerikaanse centrale bank kan doen indien een nieuwe crisis uitbreekt. Hoewel de rentarieven zijn gestegen van de nul niveaus af, is er nog steeds sprake van een relatief lage rentestand. Daarnaast is de kans klein dat daar in de nabije toekomst grote verandering in gaat komen. Wat dat betreft is het ‘rente-instrument’ dus niet beschikbaar bij een nieuwe financiële crisis.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 17 december 2018

FTM evenement: Tien jaar na de crisis

Het is alweer tien jaar geleden dat met het omvallen Lehman Brothers de grootste financiële crisis sinds de jaren dertig uitbrak. Tien jaar later lijkt de economie weer als vanouds te groeien, maar toch is er nog steeds onzekerheid. De SCHULDEN zijn wereldwijd nog hoger dan voor de crisis, terwijl we juist SCHULDEN moesten afbouwen. Ook zijn centrale banken nog maar net begonnen met het terugdraaien van hun stimuleringsprogramma's.

[...]

Lees verder op goudstandaard.com
Geplaatst op: donderdag 13 december 2018

Mondiale schuld met 162 biljoen euro op hoogste niveau ooit

De schuld van alle landen in de wereld bedraagt momenteel 184 biljoen (184.000 miljard) dollar. Omgerekend is dat ongeveer 162 biljoen euro. De mondiale SCHULDENlast was nog nooit zo hoog, stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat het bedrag berekende.

De wereldwijde schuld is ruim twee keer zo hoog als het mondiale bruto binnenlands product. Per aardbewoner bedraagt de schuld ruim 86.000 dollar. Dat is op zijn beurt meer dan 2,5 keer het gemiddelde jaarinkomen.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs