EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord schulden.
Artikel 31 tot 35 met de

betekenis van het woord SCHULDEN

Geplaatst op: donderdag 29 november 2018

Ex-bankier: “Ik was vooral bezig met belastingontduiking”

Een ex-bankier(ster) van de Belgisch-Franse bank Dexia (nu Belfius) klapt uit de biecht. “Toen ik de ogen opende, zag ik waar ik mee bezig was: belastingontwijking, werken voor instellingen die het publiek in grote SCHULDEN staken… Dat beviel me niks.” Een vrouwelijke klokkenluider, klokkenluidster dus. Met dit verschil dat de dame in kwestie niét anoniem haar verhaal doet. Het is Française Aline Fares, die zich aan de top van de Europese bankenwereld bevond gedurende tien jaar. In 2012 kon ze haar opdrachten moreel niet meer aan en werd een fervent tegenstandster van de sector.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 28 november 2018

BedrijfsSCHULDEN nemen harder toe dan de bedrijfsinkomsten

Tegen de huidige rentetarieven is het voor veel bedrijven interessant om vreemd vermogen op te halen. Dit is zelfs vaak aantrekkelijker dan uitgifte van aandelen. Toch is de recordjacht naar SCHULDEN de afgelopen jaren behoorlijk doorgeslagen en dat kan in de nabije toekomst een groot probleem gaan worden.

De groei van de wereldeconomie staat onder druk. Dit heeft deels te maken met het gevoerde handelsbeleid van Donald Trump, maar ook deels met het veranderende monetaire landschap. Zo is de Fed gestart met het optrekken van haar belangrijkste rentestanden en dat is overal in de wereld voelbaar. De stijgende Amerikaanse rentes leiden immers tot stijgende rentelasten bij veel bedrijven (die leningen hebben in dollars). Onder andere de meeste groeilanden gaan gebukt onder de stijgende rentes.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 27 november 2018

Een globale SCHULDEN reset komt steeds dichterbij

Zijn SCHULDEN goed of slecht. Het antwoord is ‘Ja’. Via SCHULDEN kan men vandaag iets kopen dat je anders pas in de toekomst had kunnen aanschaffen. Die toekomstige consumptie kan je vandaag gebruiken om er meer geld van te maken (goede SCHULDEN) of op te gebruiken (slechte SCHULDEN). Maar het probleem vandaag is dat teveel mensen SCHULDEN kunnen maken … omdat het goedkoop is.

Geld lenen om onderwijs te volgen en meer te gaan verdienen, zijn goede SCHULDEN. Geld lenen om op vakantie te gaan, zijn slechte SCHULDEN. Maar centrale banken hebben de kostprijs voor SCHULDEN zo laag gemaakt, dat het eigenlijk niet zo veel meer uitmaakt. Tot het problemen oplevert.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 26 november 2018

Een SCHULDENcrisis 2.0? Landen van de eurozone moeten volgend jaar 850 miljard lenen

De landen van de eurozone moeten volgend jaar liefst 850 miljard euro ophalen op de financiële markten om hun SCHULDEN te herfinancieren.

Dat blijkt uit een berekening van de Franse bank Natixis. Italië en Frankrijk zijn de slechtste leerlingen van de eurozone-klas, met een financieringsbehoefte van respectievelijk 240 en 225 miljard euro.  Dan volgen Duitsland met 148 miljard euro en Spanje met 125 miljard. Ons land moet volgend jaar 30 miljard euro ophalen, Nederland 20 miljard euro.

[...]

Lees verder op express.live
Geplaatst op: maandag 26 november 2018

Wie heeft er iets geleerd van de financiële crisis?

Toen de financiële crisis in alle hevigheid was losgebarsten, waren de wereldleiders het unaniem met elkaar eens: een dergelijke crisis mocht nooit meer voorkomen. Als gevolg daarvan werden er onder andere strengere regels vastgelegd wat betreft het aangaan van SCHULDEN. Hebben deze regels werkelijk geholpen?

De enorme SCHULDENberg was een van de belangrijke oorzaken van de financiële crisis. In het bijzonder de SCHULDENzeepbel die ontstaan was binnen de huizenmarkt. De zogenoemde ‘subprime hypotheken’ hadden geleid tot één grote zeepbel. Vandaag de dag is het voor mensen minder gemakkelijk om een hypotheek te bemachtigen. Wat dat betreft is er dus iets verbeterd, maar dat is slechts één kant van het complete verhaal.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs