EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
43
kliks
40
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord ECB.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord ECB

Geplaatst op: vrijdag 19 juli 2019

Euro is erg populair; ECB allerminst

20 jaar na zijn invoering geniet de euro grote populariteit onder de burgers van de eurozone. 75% onder hen zijn de munt gunstig gezind. 20% zijn tegen. Dat blijkt uit de laatste eurobarometer van de Europese Commissie, die dateert van 21 december vorig jaar. De crisisjaren hebben de populariteit van de ECB daarentegen niet vooruit geholpen.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: vrijdag 12 juli 2019

Europese Commissie, ECB en IMF - de hotemetoten - blijven zich in stilzwijgen hullen

Drie grote economische instellingen hebben zich binnen een paar dagen uitgesproken over de eurozone. De Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds. Maar wie staat paraat voor wat? En waarom hoor je nooit wat over de consequenties van hun beleid, dat zich met name richt op de centrale bankiers en de financiële markten? BNR-macro-econoom Kees de Kort noemt dát het grootste risico. 'Buitengewoon opmerkelijk dat de hotemetoten daarover blijven zwijgen.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 11 juli 2019

ECB is bereid om extra te stimuleren; hoe en wanneer onduidelijk

Beleidsmakers van de Europese centrale bank hebben nog maar eens benadrukt dat ze bereid zijn om nog meer monetaire verruiming door te voeren. Wel is er binnen de centrale bank nog discussie over hoe en wanneer er moet worden gehandeld.

Beniot Coeure, lid van het uitvoerende bestuur, zei deze week bijvoorbeeld dat verruimend monetair beleid meer dan ooit nodig is. Volgens Coeure behoren rente verlagingen en kwantitatieve verruiming beide tot de mogelijkheden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 5 juli 2019

Gratis geld: nu is het hek van de dam

Meer nog: de hele dam is verdwenen! Landen en banken, voortaan kunnen ze gratis lenen. Ze krijgen door de negatieve rente zelfs nog geld toé? Kan iemand even hard in onze arm knijpen om zeker te zijn dat we wakker zijn? Want wat lezen we in De Standaard, een kwaliteitskrant van buurland België? Dat het land vanaf donderdag 4 juli 2019 deel uitmaakt van ‘een select Europees kopgroepje. Een maand geleden bestond dat groepje van landen met een negatieve rente uit Zwitserland, Duitsland, Denemarken en Nederland. Sinds ECB-voorzitter Mario Draghi midden juni hintte op een nog soepeler beleid, traden ook Oostenrijk, Finland, Frankrijk en Zweden toe.’ Tjonge jonge, hoe gek kan het worden…?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 2 juli 2019

Trump: 'We zouden Draghi moeten hebben in plaats van onze Fed-persoon'

De Amerikaanse president Donald Trump had liever ECB-voorzitter Mario Draghi gezien als het hoofd van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, dan de huidige voorzitter van de Fed. Dat zegt Trump woensdag in gesprek met Fox Business.

De uitspraak van Trump haalde vorige week nog uit naar Draghi, omdat hij het met zijn beleid moeilijker zou maken voor Amerikaanse bedrijven om te concurreren in de eurozone.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs