EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
44
kliks
Bron: businessinsider.com
30
kliks
Bron: Geotrendlines.nl
27
kliks
Bron: Geotrendlines.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord ECB.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord ECB

Geplaatst op: dinsdag 7 mei 2019

Voormalig ECB-bestuurslid houdt pleidooi voor Eurobonds

De Eurozone zou op korte termijn Eurobonds moeten introduceren. Dat zei Vítor Constâncio, voormalig vice-voorzitter van de ECB, tijdens een conferentie over de Europese financiële infrastructuur in Florence. Niet alleen kunnen Eurobonds volgens hem lidstaten van de muntunie beter beschermen tegen de grillen van de financiële markten, ook is het een nuttig instrument om de Europese kapitaalmarkt te versterken. Tenslotte zouden Eurobonds ook het tekort aan veilige staatsleningen dat na de Europese schuldencrisis is ontstaan kunnen opvullen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 11 april 2019

Draghi blijft somber over de Eurozone

Mario Draghi is bezig aan zijn laatste maanden als president van de Europese centrale bank. We mogen wel zeggen dat Draghi tijdens zijn presidentschap bijzondere gebeurtenissen heeft meegemaakt. Zo zag de ECB zich voor het eerst in de geschiedenis genoodzaakt om een ruimhartig monetair beleid te gaan voeren. Ondanks het opendraaien van de geldkraan, is Draghi somber gestemd over de economie.

Afgelopen december kwam er officieel een einde aan het ruimhartige opkoopbeleid van de Europese centrale bank. Vier jaar lang kocht de ECB staats- en bedrijfsobligaties van Europese bedrijven op, om op die manier de economie te stimuleren. De vraag heerst nog steeds in hoeverre de Europese economie daadwerkelijk heeft geprofiteerd van deze geldinjectie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 10 april 2019

ECB laat belangrijkste rentetarief onveranderd

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt haar belangrijkste rentetarief voorlopig ongewijzigd, heeft de ECB woensdag bekendgemaakt.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 5 april 2019

Het doemscenario van Italië

In Italië is nog eens goed naar de economie gekeken. Het Italiaanse ministerie van Financiën was al niet enthousiast, maar dat blijft ook zo, beaamt ook BNR-macro-econoom Kees de Kort. Als alles meezit komen we dit jaar niet onder de nul uitkomen. De Kort weet dat ze dan juist wél onder de nul uitkomen. 'Het financieel stelsel is heel kwetsbaar. Het is niet heel toevallig dat de ECB begon over nieuwe steunmaatregelen voor de banken.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 2 april 2019

Is de euro op weg naar pariteit met de dollar?

De EUR/USD is de afgelopen weken behoorlijk heen en weer geschud. Deze volatiele bewegingen werden onder andere veroorzaakt door de Europese en de Amerikaanse centrale bank. Daarnaast heeft het nieuws rondom de Brexit ook effect gehad op de wisselkoers. Hoe ziet het technische plaatje er op dit moment uit?

Aan het einde van 2016 wist de EUR/USD bijna pariteit te bereiken. Het soepele monetaire beleid van de ECB was volgens sommige analisten de veroorzaker van de prijsval van de euro. En in dat jaar begon de Fed juist stilletjes aan op de rem te gaan staan. Ook op dit moment is er nog een groot verschil waarneembaar tussen de positie van de Fed en de ECB. Zo heeft de Fed al meerdere renteverhogingen doorgevoerd, terwijl de ECB nog steeds de rentestand op 0% heeft staan. Tevens kunnen Europese banken binnenkort (opnieuw) goedkoop geld lenen bij de ECB.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs