EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
35
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord ECB.
Artikel 1 tot 5
Geplaatst op: woensdag 14 maart 2018

De ECB is nog erger dan de Fed…

Mario Draghi liet afgelopen donderdag de rentestand onveranderd. Daarnaast liet hij weinig los over een eventuele renteverhoging later dit jaar. Het is duidelijk dat de Europese centrale bank zelf nog niet precies weet wat het beste is voor de Europese economie. Voorlopig bevloeit de ECB de economie elke maand nog met miljarden euro’s.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 11 maart 2018

ECB bezit 18% van staatsschuld Italië

De ECB heeft in drie jaar tijd zoveel staatsobligaties opgekocht dat ze nu al 18% van de totale Italiaanse staatsschuld op haar balans heeft staan. Deutsche Bank verzamelde de cijfers vanaf 1990 en concludeert dat de centrale bank, de Italiaanse financiële instellingen en buitenlandse beleggers een steeds groter deel van de Italiaanse staatsschuld bezitten, terwijl particuliere beleggers steeds minder obligaties bezitten.

Lees verder op Geotrendlines
Geplaatst op: vrijdag 9 maart 2018

'Het wordt niet mooier dan het nu is'

De toespraak van ECB-baas Mario Draghi, gisteren, bevatte weinig nieuws, maar Ă©Ă©n puntje viel macro-econoom en BNR-economiecommentator Kees de Kort wel op.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 8 maart 2018

ECB houdt opnieuw rente onveranderd

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de belangrijkste rente van de centrale bank, de herfinancieringsrente, onveranderd gelaten op 0 procent. Banken kunnen zo gratis lenen bij de centrale bank. 

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 1 maart 2018

Alleen Draghi wil hoge prijzen

Niemand wil hoge prijzen en iedereen wil een lage inflatie zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. 'Ik ken maar zes mensen die dat niet willen en dat zijn Mario Draghi en zijn kompanen bij de ECB.'

Lees verder op BNR.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs