EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord import.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord IMPORT

Geplaatst op: woensdag 17 april 2019

Van vliegtuigen tot ketchup: EU overweegt 12 miljard aan extra taksen op Amerikaanse IMPORT

De Europese Commissie heeft vandaag een voorlopige lijst van Amerikaanse producten vrijgegeven waarop ze extra taksen ten belope van 12 miljard dollar (10 miljard euro) wil heffen. Met die heffingen wil de Commissie de economische schade compenseren die Europa heeft geleden door illegale Amerikaanse overheidssteun voor vliegtuigbouwer Boeing.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 12 april 2019

Europa en China tekenen omvangrijke handelsverklaring

Voor Europa kwam er onlangs een minder leuk bericht uit het Westen: Amerika dreigt met extra IMPORTtarieven. Uit het Oosten komt er een beter bericht. Deze week ondertekenden Europa en China namelijk een belangrijke handelsverklaring.

De verklaring werd ondertekend door topambtenaren. Zo ondertekenden de Chinese premier Li Keqiang, Jean-Claude Juncker en Donald Tusk het document.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 11 april 2019

Duitse autofabrikanten verkeren in grote crisis

De Duitse autosector heeft het op dit moment lastig. Als gevolg van de handelsperikelen in de wereld loopt de winst fors terug. Daarnaast dreigde Trump aan het begin van deze week nog met nieuwe IMPORTheffingen op Europese goederen. Het is geen geheim dat Trump zijn pijlen heeft gericht op de Duitse autobranche. Zo liet hij al eerder weten dat hij liever helemaal geen Duitse auto’s meer in de VS ziet.

De Duitse autofabrikanten Daimler (moederbedrijf van Mercedes), Volkswagen en BMW werden tijdens het afgelopen jaar hard afgestraft op de financiële markten. Diverse winstwaarschuwingen wisten er toe te leiden dat beleggers hun Duitse autoaandelen dumpten. Dit jaar tappen de Duitse autofabrikanten vooralsnog uit een ander vaatje, want over 2019 zijn er mooie koerswinsten waarneembaar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 10 april 2019

V.S. dreigt met $11,2 miljard aan IMPORTtarieven voor Europa

De Verenigde Staten wil nieuwe IMPORTtarieven opstellen voor Europa. Dit keer voor 11,2 miljard dollar aan goederen, van vliegtuigen tot kaas en wijn. De reden voor de tarieven zijn de oneerlijke Europese subsidies aan Airbus.

Europa gaf Airbus subsidie en dat heeft tot oneerlijke concurrentie geleid. Zo oordeelde de Wereld Handels Organisatie ook in 2004. De subsidies zijn dus nadelig voor andere vliegtuigbouwers, zoals het Amerikaanse Boeing. En dat pikt de Verenigde Staten niet, zo stelde Trump in een tweet:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 9 april 2019

Trump is de eerste die zegt: tot hier en niet verder

Wat Trump wil is een 'level playing field': wat de rest bij Amerika mag, mag Amerika bij de rest doen. De IMPORTheffingen vanuit Europa zijn veel lager dan van Amerika naar Europa, zegt Kees de Kort. Trump zegt gewoon: ik wil een gelijk speelveld. Dat is zijn langetermijnvisie.

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs