EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
35
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord import.
Artikel 1 tot 5
Geplaatst op: maandag 12 maart 2018

“Handelsoorlog met V.S.A. is een ramp”

President Donald Trump kan een handelsoorlog ontketenen als hij de IMPORTtarieven op staal en aluminium verhoogt. Niet alleen de Europese Unie maar ook China zal hierdoor benadeeld worden. China zal zelf geen handelsoorlog beginnen als tegenreactie. Maar ze zullen wel de nodige stappen ondernemen mocht het toch zover komen. De nationale belangen krijgen dan voorrang en zullen verdedigt worden tegen het Amerikaans protectionisme.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 9 maart 2018

Aziatische landen kritisch over aangekondigde Amerikaanse IMPORTheffingen

Meerdere Aziatische landen hebben scherpe kritiek geuit op de staalheffingen die de Amerikaanse president Donald Trump doorvoert.

Meerdere Aziatische landen hebben scherpe kritiek geuit op de staalheffingen die de Amerikaanse president Donald Trump doorvoert.

Volgens Japan heeft Trump met de ondertekening van de plannen de handelsrelatie op scherp gezet. Ook China is er niet blij mee, terwijl Zuid-Korea overweegt zijn beklag te doen bij wereldhandelsorganisatie WTO.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 9 maart 2018

Trump voert een handelsoorlog met de EU

Trump heeft een ware handelsoorlog ontketend. De president van de Verenigde Staten kondigde vorige week aan dat de VS 25% gaat heffen over de invoer van staal. Als reactie hierop liet Brussel weten dat de EU bereid is om tegenmaatregelen te nemen. Uiteraard bleef een reactie van Trump niet lang uit.

Volgens kenners is de kans aanwezig dat de Europese Unie daadwerkelijk maatregelen gaat nemen tegen het protectionisme van Trump. Sinds de verkiezingsoverwinning van Trump werd er al gevreesd voor IMPORTheffingen en Trump komt zijn verkiezingsbeloftes nu steeds meer na. Volgens Trump is de IMPORTheffing op staal nodig om ‘dumping’ tegen te gaan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 8 maart 2018

'Zowel VS als EU is verliezer bij handelsoorlog'

De Verenigde Staten en de Europese Unie lijden allebei onder een mogelijke handelsoorlog. Economen van ING hebben berekend wat er mogelijk gebeurt als beide partijen over de hele breedte een heffing van 10 procent op IMPORTproducten zouden instellen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 8 maart 2018

'Niet schuimbekken als de naam Trump valt'

De door president Trump aangekondigde IMPORTtarieven op onder meer staal zorgden afgelopen week voor veel opschudding, maar volgens macro-econoom en BNR-economiecommentator Kees de Kort moet je het met een korreltje zout nemen.

Lees verder op BNR.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs