EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord MONETAIR

Geplaatst op: zondag 30 december 2018

Willem Middelkoop in gesprek met Nout Wellink (ex-DNB)

Willem Middelkoop in gesprek met Nout Wellink, ex-president van de DNB, bij Cafe Weltschmerz. De heren praten onder andere over de media, geopolitieke veranderingen, centrale banken, de huidige MONETAIRe situatie, de huizenmarkt, technologische ontwikkelingen, koopkrachtontwikkeling, pensioenen, goud, een mogelijke crisis, en de SDR (Special Drawing Right).

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 14 december 2018

ECB zet geldtsunami stop... het uur van de waarheid nadert

De Europese Centrale Bank (ECB) zet zijn programma van MONETAIRe versoepeling (Quantitive Easing of QE) stop. Dat heeft zo zijn gevolgen...

De Europese Centrale Bank (ECB) zet zijn programma van MONETAIRe versoepeling (Quantitive Easing of QE) stop. Dat is geen verrassing, want dat werd eerder al zo aangekondigd. De bank houdt de huidige balans wel op peil, wat betekent dat leningen die worden afgelost opnieuw worden geïnvesteerd in financiële markten. Deze herinvesteringen zullen pas worden afgebouwd eens het renteniveau is verhoogd. Dat gebeurt vooralsnog niet. Banken die geld lenen bij de ECB betalen daarvoor een rente van 0 procent. Die rente gaat op zijn vroegst na de zomer van 2019 de hoogte in.

[...]

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: donderdag 13 december 2018

Mondiale schuld met 162 biljoen euro op hoogste niveau ooit

De schuld van alle landen in de wereld bedraagt momenteel 184 biljoen (184.000 miljard) dollar. Omgerekend is dat ongeveer 162 biljoen euro. De mondiale schuldenlast was nog nooit zo hoog, stelt het Internationaal MONETAIR Fonds (IMF) dat het bedrag berekende.

De wereldwijde schuld is ruim twee keer zo hoog als het mondiale bruto binnenlands product. Per aardbewoner bedraagt de schuld ruim 86.000 dollar. Dat is op zijn beurt meer dan 2,5 keer het gemiddelde jaarinkomen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 10 december 2018

Portugal lost laatste deel IMF-lening af

Portugal heeft maandag de uitstaande leningen bij het Internationaal MONETAIR Fond (IMF) volledig afgelost.

Het land maakte de laatste tranche van 4,7 miljard euro over. Portugal leunde sinds 2011 op de financiële steun van Europa en het IMF. Die voorzagen Portugal voor in totaal 78 miljard euro aan noodkredieten.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 28 november 2018

Bedrijfsschulden nemen harder toe dan de bedrijfsinkomsten

Tegen de huidige rentetarieven is het voor veel bedrijven interessant om vreemd vermogen op te halen. Dit is zelfs vaak aantrekkelijker dan uitgifte van aandelen. Toch is de recordjacht naar schulden de afgelopen jaren behoorlijk doorgeslagen en dat kan in de nabije toekomst een groot probleem gaan worden.

De groei van de wereldeconomie staat onder druk. Dit heeft deels te maken met het gevoerde handelsbeleid van Donald Trump, maar ook deels met het veranderende MONETAIRe landschap. Zo is de Fed gestart met het optrekken van haar belangrijkste rentestanden en dat is overal in de wereld voelbaar. De stijgende Amerikaanse rentes leiden immers tot stijgende rentelasten bij veel bedrijven (die leningen hebben in dollars). Onder andere de meeste groeilanden gaan gebukt onder de stijgende rentes.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs