EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord sancties.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord SANCTIES

Geplaatst op: vrijdag 10 mei 2019

Catch 22: VS en Iran zetten EU volledig klem

De Iraanse president Rohani kondigde eerder deze week aan dat zijn land opnieuw uranium gaat verrijken indien Europa er binnen de 60 dagen niet in slaagt de handel met Iran (voornamelijk olie en banken) te beschermen. Verrijkt uranium is nodig om kernbommen te ontwikkelen. De aankondiging werd onmiddellijk gevolgd door bijkomende SANCTIES vanuit Washington. Naast olie wordt het nu ook onmogelijk om in staal en andere metalen met de Islamitische Republiek te handelen.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: donderdag 9 mei 2019

Iran of de fabricage van een vijand: stevenen we af op een nieuwe oorlog in de Golf?

Iran trok zich dinsdag terug uit delen van het nucleaire akkoord dat het in 2015 sloot met de internationale gemeenschap. Dat meldt het Iraanse persagentschap IRNA en is ondertussen door president Rohani bevestigd. Het land wil opnieuw uranium gaan verrijken. Verwacht wordt dat dit zal leiden tot een breuk met de Europese landen en nieuwe economische SANCTIES van de EU tegenover Iran. Ook dreigt het conflict met de VS nu nog verder op de spits te worden gedreven.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: donderdag 9 mei 2019

President Trump verhoogt druk op Iran met nieuwe SANCTIES

Precies één jaar nadat de Verenigde Staten zich terugtrokken uit de Iran-deal, op 8 mei 2018, legt de Amerikaanse president Donald Trump Iran nieuwe SANCTIES op. De maatregelen zijn specifiek gericht op de aluminium-, staal-, ijzer- en kopersectoren van het land.

"De maatregelen van vandaag zijn gericht op de Iraanse omzet uit industriële metalen - zo'n 10 procent van de Iraanse export", schrijft de Amerikaanse president woensdag in een verklaring. Landen die Iraans metaal importeren, worden gewaarschuwd.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 24 april 2019

Verenigde Staten verscherpen SANCTIES tegen Iran

De Verenigde Staten zullen niet langer accepteren dat landen olie uit Iran importeren. Verschillende landen kregen vorig jaar nog een vrijstelling om olie te kopen van het land, maar die maatregel zal nu worden teruggedraaid. Dat maakte de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, begin deze week bekend.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: dinsdag 23 april 2019

VS willen Iraanse olie-export reduceren tot… zero

Elk land in de wereld zal zijn invoer van olie uit Iran volledig moeten beëindigen. Naties die het embargo niet respecteren, dreigen zich aan SANCTIES van de Verenigde Staten bloot te stellen. Dat heeft Mike Pompeo, Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, aangekondigd. De Verenigde Staten willen met het embargo Iran onder druk zetten nieuwe onderhandelingen over zijn nucleaire programma op te starten.

Lees verder op Express.live
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs